Rootsec en het NCSC

Bij Rootsec houden we nauwgezet berichten van het NCSC in de gaten. Dit heeft alles te maken met de berichtgeving vanuit het NCSC betreffende cyber alerts of nieuwe kwetsbaarheden. Het is voor ons als IT-security experts natuurlijk van vitaal belang dat we te allen tijde op de hoogte zijn van wat er speelt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Echter vinden wij het ook belangrijk om onze klanten te informeren. Daarom hebben we er bij Rootsec voor gekozen om maandelijks een lijst te compileren met de belangrijkste / meest opvallende cyber alerts van die maand. Op die manier heeft u gemakkelijk inzicht in wat er die maand is voorgevallen.

Rootsec houdt de berichtgeving van NCSC op dagelijkse basis bij en zorgt altijd voor directe navolging indien dit benodigd is. Dit zijn voornamelijk de alerts die van het NCSC een ‘zeer risicovol’ label meekrijgen. U zult dus begrijpen dat de meeste alerts die u hieronder ziet, inmiddels ook zijn verholpen.Indien u recentelijk uw systemen door Rootsec heeft laten testen kunt u er tevens vanuit gaan dat we bij deze controles de, op dat moment bekende, nieuwste dreigingen hebben gecontroleerd.

Waarom deze lijst?

De reden dat we als Rootsec zijnde veel werk stoppen in het produceren van deze lijst heeft alles te maken met het genereren van awareness. We merken nog steeds dat er onderschatting heerst op het grensvlak mens en IT-security. De lengte van de lijst alsmede de frequentie van publicatie (elke maand een lijst met nieuwe dreigingen) helpt hopelijk met het creëren van meer bewustzijn en dus op een veiligere digitale omgeving bij uw bedrijf.

Heeft u vragen n.a.v. deze lijst? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen.