Begin december van het voorgaande jaar kwam naar buiten dat SamSam, een vorm van ransomware, tientallen Nederlandse bedrijven had getroffen. In tegenstelling tot eerdere vergelijkbare ransomware slaan de hackers achter deze aanval niet meteen toe. Ze voeren eerst een grondig onderzoek uit naar hun slachtoffers, pas dan vergrendelen ze de bestanden en eisen ze losgeld.

Ook een aanval met ransomware kan voorkomen worden

Ondanks dat ransomware steeds geraffineerder wordt en aanvallers steeds slimmer, zijn er zeker wel methodes welke gebruikt kunnen worden om een dusdanige aanval te voorkomen. Waar er natuurlijk sprake moet zijn van een goed functionerende firewall en bijbehorend management, is er een dienst die nog beter werkt tegen ransomware. Dit is namelijk Endpoint Protection.

Elk bedrijf heeft te maken met veel endpoints. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor een diversiteit aan risico’s, waaronder dus ransomware. Het is daarom van essentieel belang dat alle endpoints voldoende beveiligd zijn. Door de dienstverlening van Rootsec te combineren met de uitstekende endpoint protection software van Cynet hebben we de perfecte formule voor veilige endpoints. Op die manier detecteren we het meteen als er sprake is van een ransomware aanval.

Geef ransomware geen kans

Het moment dat de ransomware een weg uw systeem in heeft gevonden, wordt het een stuk lastiger om deze te verwijderen. Het is daarom belangrijk om voordat het zover is al in te grijpen. Door Endpoint Protection te combineren met een monitoring service (MSSP) kan een mogelijke aanval meteen afgeslagen worden.

Bij Rootsec merken we dat er nog veel bedrijven en individuen zijn die een Firewall voldoende achten. En ondanks dat het een goede eerste stap is, heeft elke Firewall zijn zwaktes. Wij adviseren daarom altijd een combinatie van diensten om een zo hoog mogelijk veiligheidspercentage te kunnen garanderen. Meer weten? Neem eens een kijkje op onze diensten pagina, of neem contact op.