Na het enorme succes van het interview van vorige week met Kai, zijn we deze week terug met een tweede interview. Ditmaal met Atilla Uygun, Security Consultant bij Rootsec. Heeft u na het lezen van dit interview vragen? Stel ze dan in de comments en we komen er z.s.m. op terug.

Hi Atilla, wat vond je van het interview van vorige week? Gaf Kai een beetje goede antwoorden?

Ik vind deze interviews een leuke toevoeging aan onze socials. Hierdoor krijgt de lezer echt een beter idee van de mensen binnen het bedrijf. En Kai heeft vorige week een goed voorbeeld gegeven met zijn antwoorden. Ik hoop natuurlijk dat ik dit kan evenaren. Bedankt voor de uitnodiging in ieder geval!

Kai is onze nieuwste aanwinst binnen Rootsec, wat voor een indruk maakt hij tot nu toe op je? En eerlijk antwoorden a.u.b.

Kai kwam binnen met lang haar en deed me heel erg denken aan rockster en minder aan een pentester. Een week later had hij een nieuwe look. Misschien is hier sprake van het ‘Rootsec effect?’ . Maar even zonder gein, Kai is een jongen die snel leert en niet bang is om initiatief te tonen. En dat waarderen wij bij Rootsec zeker.

Genoeg over Kai, wie ben jij en wat doe je precies bij Rootsec?

Mijn naam is Attila Uygun en ik ben een Security consultant bij Rootsec. Dat houdt ik dat ik af en toe mee ga met onze sales afdeling naar de klant om het technische verhaal te doen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor klanten inzake Rootdash, ons rapportage platform

Ik heb wat onderzoek gedaan en volgens mij zit jij het langst bij Rootsec van iedereen. Ben je het nog niet zat?

Rootsec is een dynamisch bedrijf, iets dat absoluut ook nodig is binnen onze branche. Elke dag leren we wat nieuws wat het gewoon heel leuk maakt. En met mijn collega’s van Rootsec om me heen is het lastig om het niet naar je zin te hebben.

Je bent nog een student en hebt dus nog een hele toekomst voor je. Waar wil je over 10 jaar zijn qua werk en privé?

Lastige vraag dit! Op het gebied van werk wil ik mij de komen de 5 jaar graag bezig houden met certificaten om vervolgens de andere 5 jaar mij te specialiseren binnen een specifiek werkveld. Verdere details houd je van me tegoed. Op het gebied van privé hoop ik natuurlijk op huisje, boompje, beestje met een gezonde familie. 

Is het moeilijk om onderdeel te worden van het team bij Rootsec?

Nee, binnen Rootsec heerst een open cultuur waar werkelijk alles bespreekbaar is. Hierdoor creëer je een oprechte band met elkaar en word je een echt hecht team. Daarnaast zijn we soms vrij luidruchtig daar moet je mee leren omgaan!

Je hebt een redelijk unieke relatie met Emil Pilecki, eigenaar van Rootsec, hoe zou je jullie band omschrijven?

Emil heeft mij 4 jaar geleden onder zijn hoede genomen en heeft zodoende een soort van mentorrol vervult. Hierbij heeft hij mij veel geleerd over de cyber-security business. Hierdoor zijn wij dichter naar elkaar gegroeid en vullen we elkaar goed aan. De loyaliteit tussen ons twee is daarom erg hoog. Daarnaast houden we allebei van een goede barbecue en dit doen we dan ook met regelmaat.

En nu echt even eerlijk, wie is er het beste in FiFa?

We weten allemaal wie de kroon spant. *kuch kuch*

Wat doe jij om jezelf bezig te houden gedurende deze corona crisis?

Naast werk gerelateerde activiteiten heb ik meer tijd om lekker te genieten van gamen. Daarnaast heb ik mijn handen vol aan onze katten thuis.

Heb je nog een mooie anekdote voor de lezers?

Ik heb enorm veel verhalen te vertellen maar ik houd het voorlopig bij de volgende anekdote. We werden ooit gevraagd, tijdens een gesprek bij een klant, wat nou het verschil is tussen ons en ‘normale’ ICT-ers. Zonder twijfel antwoordde toen een van onze medewerkers: “Wij bouwen niet, wij slopen!”. De klant kon deze opmerking erg waarderen en refereerde de rest van het project naar ons als “de slopers”.

Heb je nog meer vragen voor Atilla of over zijn functie als Security Consultant? Laat dan een comment achter op onze LinkedIn en we zullen deze z.s.m. beantwoorden.