Home / Diensten

ONZE DIENSTEN

Rootsec biedt u de onderstaande diensten aan. Samen met u kijken we vervolgens hoe we dit het meest effectief kunnen toepassen op uw situatie.

OFFENSIEVE DIENSTEN

De offensieve diensten van RootSec zijn gericht op het in kaart brengen van de kwetsbaarheden binnen uw systeem via diverse aanvalsmethodes.

Penetratietest

Onze gekwalificeerde security specialisten voeren een penetratietest uit met als doel om uw beveiliging te testen. En hoe kan dit beter dan door te proberen om deze security te doorbreken zoals een hacker dat ook zou doen. Op basis van de resultaten van dit grondige onderzoek kunt u grote stappen zetten ter verbetering van uw IT security.

Phishing simulatie

Wist u dat phishing bekend staat als cyberbedreiging nummer 1? Dit komt omdat een fout zo is gemaakt. Hoe vaak klikken uw medewerkers op links in e-mails zonder hier bij na te denken? Of hoe vaak wordt een bijlage gedownload omdat men geen gevaar hierin ziet? Zet uw werknemers weer op scherp met een phishing simulatie.

Red Teaming

Een Red-Teaming oefening geeft u goed inzicht in hoe uw huidige crisisteam omgaat met een aanval, of poging tot aanvallen, op uw systemen. Tegenwoordig is het haast onoverkomelijk dat uw organisatie een keer slachtoffer gaat zijn van een poging tot data vergaring. Op zulke momenten is het belangrijk dat u kunt bouwen op een proactief team dat de aanval signaleert en afslaat. Wilt u de huidige staat van uw team testen? Voer dan een Red-Teaming oefening uit.

Social Engineering

Wat is de zwakste plek van elke organisatie? U denk dan misschien vaak aan digitale aspecten zoals data die op een Cloud staat opgeslagen of een server die niet volledig up-to-date is. Maar het antwoord is veel minder technisch. Het zijn namelijk de werknemers. In toenemende mate is gebleken dat de schakel ‘mens’ steeds vaker een doelwit wordt van hackers. Een Social Engineering oefening van Rootsec zorgt ervoor dat uw werknemers kennis maken met het gevaar dat misleiding heet.

Hack Demo op Locatie

Wellicht heeft u de hitserie Mr. Robot wel eens gezien. Hier is de protagonist een briljante hacker die ongeveer alles en iedereen, zonder enig probleem, kan hacken. Of heeft u ooit de scherm vullende groene letters in de matrix gezien? Waar ze random wat op een toetsenbord slaan en vervolgens zitten ze in de interne omgeving van een goed beveiligd bedrijf? Zo gaat hacken dus niet. Hoe het wel in zijn werk gaat? Wij laten het graag zien middels een interactieve hack demo op locatie.

Defensieve Diensten

De defensieve services van Rootsec zijn gericht op het afdekken van mogelijke kwetsbaarheden en het vergroten van het bewustzijn binnen uw organisatie.

Firewall Management

Wij hoeven u niet uit te leggen dat een correct geconfigureerde firewall essentieel is voor uw organisatie. Maar in de praktijk blijkt dat dit in veel gevallen toch niet het geval is. Veel bedrijven die wij bezoeken voor, bijvoorbeeld een penetratietest, hebben vaak een firewall die nauwelijks is geconfigureerd naar de behoeftes van de organisatie.

Vulnerability Assessment

Onze gekwalificeerde security specialisten voeren een penetratietest uit met als doel om uw beveiliging te testen. En hoe kan dit beter dan door te proberen om deze security te doorbreken zoals een hacker dat ook zou doen. Op basis van de resultaten van dit grondige onderzoek kunt u grote stappen zetten ter verbetering van uw IT security.

Security Consultancy

Heeft u lastige IT security vraagstukken waar u tegenaan loopt? Of wilt u graag iemand van buitenaf die uw organisatie onder de loep neemt? De consultancy dienst van Rootsec vult uw organisatie aan waar nodig. Onze experts hebben veel ervaring en beschikken over alle benodigde kennis en certificaten. Met een consultant van Rootsec haalt u kwaliteit en veiligheid in huis.

Network Monitoring

Het hebben van een goede firewall en degelijke antivirussoftware is een goed begin met het oog op databeveiliging, maar helaas blijkt dit vaak niet genoeg te zijn. In de continue veranderende wereld van cybercrime is het belangrijk om actief uw netwerk te monitoren. Op die manier kan je aanvallen zien aankomen en mitigeren. De Network Monitoring service van Rootsec bewaakt uw digitale omgeving. Zeven dagen per week. Vierentwintig uur per dag.

Endpoint Protection

Elk bedrijf heeft te maken met veel endpoints. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor evenveel risico’s. Het is daarom van essentieel belang dat alle endpoints voldoende beveiligd zijn. Door de dienstverlening van Rootsec te combineren met de uitstekende end point protection software van Cynet hebben we de perfecte formule voor veilige endpoints. Dag in, dag uit.

Awareness Training

Waar iedereen meteen denkt aan Firewalls en Penetratietesten als het om IT security gaat is een zekere mate van awareness (bewustzijn) net zo belangrijk. Uw werknemers vormen namelijk een groot risico. Zijn zij zich bewust van wat de gevolgen kunnen zijn van het onzorgvuldig omgaan met data of persoonsgegevens? Vaak heeft een hacker aan het kleinste beetje informatie al genoeg om schade aan te richten.

Laatste blogs

Awareness Hacken Monitoring Onderzoek Training

Afstuderen bij Rootsec | Kishen Kanhaisingh

Vorige week hebben we ruimschoots aandacht besteed aan hoe Rootsec graag investeert in de toekomst. ...

Training Uncategorized

OSWE-certificering voor Melvin Boers

Dat het een mooie zondag werd was al snel duidelijk toen Melvin afgelopen zondag, 28 juni 2020, zijn...

Awareness Bewustzijn Firewall Hacken Monitoring Onderzoek Pentesting Phishing Security Uncategorized

Phishing enorm gestegen in Q1 van 2020!

Mocht u het nog niet door hebben gehad, het is heet. Heel erg heet. En toch wordt er weer een [&hell...

Awareness Bewustzijn Dreigingen Hacken Monitoring Onderzoek Pentesting Phishing Security Uncategorized

Hoognodige ontwikkeling binnen de gammele wereld van IoT | Overheid door het stof | Massasurveillance in Noorwegen?!

Veel nieuwe deze week op het gebied van informatiebeveiliging en IT-security, en ik heb weer drie mo...

Geef hackers geen kans

Laat uw systemen beveiligen door Rootsec

Neem Contact Op

Boek uw gratis
cyber security consult!

Geheel vrijblijvend uw problemen of vragen bespreken? Dat kan bij Rootsec!

Maak uw afspraak