“Het is weer vrijdag de week is weer voorbij, de enige echte alle 40 op een rij!” De 90’s-kids onder ons zullen dit herkennen als dé jingle van de radio 538 top 40. Elke vrijdagmiddag schalde deze door de boxen van mijn stereotoren toen ik nog in het ouderlijk huis woonde. Toen, al die jaren geleden, was Nederland nog onbekend met het fenomeen “Black Friday“. Het enige traditionele zwarte dat we destijds kenden was zwarte piet, en daar laten we het even bij. Maar nu aan het einde van 2019 lijkt deze uit Amerika overgewaaide dag der ultieme consumptie volledig binnen het straatje te passen van de toch wat gierige Nederlander. Want laten we wel wezen, ook u heeft vanochtend even gekeken of uw favoriete merk leuke aanbiedingen had. Misschien heeft u zelfs wel wat besteld. Het is uw goed recht natuurlijk, maar ondertussen klinken er ook veel tegengeluiden. Veel webwinkels verhogen hun prijzen de nacht voor Black Friday en verlagen deze vervolgens weer onder het mom van “dit is korting”. Het is dus goed opletten of hetgeen u koopt vanwege de waanzinnige korting ook wel echt daadwerkelijk is afgeprijsd.

Nu bent u van ons gewend dat we in dit blog stilstaan bij hetgeen er allemaal is gebeurd de afgelopen week in de wondere wereld van IT-security. Maar deze week doen we het dus even anders. We hebben namelijk voor u een heus overzicht gemaakt van Black Friday deals waar u echt wat aan heeft, volgens ons dan. Disclaimer: Wij definiëren “producten waar u wat aan heeft” als nuttige software/hardware om uw leven gemakkelijker en bovenal veiliger te maken. Hier vindt u dus niet die massagestoel die volledig geautomatiseerd uw cocktails bijvult en tegelijkertijd het klimaatprobleem bestrijdt.

Maar eerst nog even de uitslag van de poll van vorige week! Maar liefst 75% van alle stemmers is er van overtuigd dat het niet toegestaan zou moeten zijn om gezichtsherkenning te gebruiken om toegangsverboden te handhaven in de horeca. Een overweldigende meerderheid als u het mij vraagt, volgende week weer een nieuw dilemma om uw hoofd over te breken.

Maar nu! Over tot de orde van de dag namelijk de beloofde deals. Disclamimer 2: Wij zijn op geen enkele manier partijdig noch gesponsord door de verkopende partijen. We staan overigens prima open voor omkoping en/of sponsoring. Stuur een berichtje naar dieterpuijs@rootsec.nl.

TransIP

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe website te beginnen? Of wil je je bestaande domein verhuizen? Bij TransIP hack je jezelf naar korting. En nu begrijpt u meteen waarom we deze actie noemen. Via deze link kunt u korting hacken tot maar liefst 75% op stacks (online cloud opslag), webhosting en VPS (virtual private server). Misschien heeft u het niet eens nodig maar wilt u wel uw skills als hacker bewijzen? Doe een poging!

NordVPN

We gaan u niet uitleggen wat een VPN doet. Dit weigeren we inmiddels nadat we een jaar lang geblogd hebben over de importantie van anonimiteit op het internet. Maar mocht u, ondanks al het drama dat zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld op het gebied van IT-security, nog steeds geen VPN hebben dan is deze aanbieding ideaal voor u. Je bespaart niet alleen enorm op de kosten per maand, maar je krijgt ook nog eens gratis en voor niets Nordlocker erbij. Kun je gewoon al je bestanden versleutelen. Ideaal voor dat mapje waarvan u tegen iedereen zegt dat u het niet heeft.

StandardNotes

Uw reactie is nu waarschijnlijk: “wat?”. Maar StandardNotes is op het gebied van security een heel interessant iets. Zij verkopen namelijk een stukje software dat er voor zorgt dat niemand, maar dan ook echt niemand, jouw notities kan lezen. Dus mocht iemand proberen in te breken op jouw systeem zal hij of zij nooit in staat zijn om de notities die er echt toedoen te ontcijferen. StandardNotes maakt namelijk gebruik van end-to-end encryptie. Interesse? Je vindt de aanbieding en meer informatie hier.

ProtonMail

ProtonMail staat te boek als de veiligste e-maildienst die er op het moment is. Omdat ProtonMail en hun servers in Zwitserland gevestigd zijn, zijn ook alle gegevens van de gebruikers beschermd door de strenge Zwitserse privacywetgeving. Daarnaast worden alle e-mails automatisch beveiligd met end-to-end versleuteling. En als klap op de vuurpijl zijn er geen persoonlijke gegevens vereist om in aanmerking te komen voor een veilig e-mailaccount. Wilt u profiteren van deze maximale e-mail privacy? Dan hebben ze een mooie deal voor u.

HitmanPro

“Wordt u ook zo gek van al die malware? Download dan nu HitmanPro!..” Ik zou echt zo aan de slag kunnen als Tel Sell verkoper, vindt u niet? Maar als u last heeft van Malware of bovenal wilt voorkomen dat u er in de toekomst last van gaat krijgen, dan is HitmanPro een zeer goede optie. Deze geavanceerde software detecteert, stopt en verwijdert alle soorten Malware die u maar kunt bedenken. En ja, ook deze schaft u nu aan met dikke korting.

BitDefender

En tot slot eindigen we met één van de, zo niet dé, beste antivirus software. Met BitDefender haal je eigenlijk alles in huis wat je maar nodig hebt. En dat ze hun werk goed doen blijkt wel uit het feit dat ze meer dan 500 miljoen systemen beschermen in meer dan 150 landen. Wordt u nummer 500.000.001? De speciale Black Friday deal vind je hier.